Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chromová fixa - recenze

26. 2. 2020


Molotow Liquid Chrome

 

věc: Molotow Liquid Chrome      NEMUSÍ SE LEŠTIT                                                                       

 pořizovací cena: 155Kč                                                                                                                 

 tloušťka: 1mm

 

srovnáno s 

 

barva revell 90 email.                                                                                                                   

   pořizovací cena: 50Kč

 

Ahoj, dnes si přečtete o "chromové fixe". Slyšel jsem od ní od kamarádky modelářky, která ji využívá na barvení kol aut a motorek. Či jiných detailů. Když jsem to viděl na vlastní oči, nevěřil jsem že to není přímo nějaký leštěný plast z výroby. A ono ouha, nebylo to z výroby.

Už co mě zarazilo, byla pořizovací cena 155kč bez poštovného.  Objednal jsem tedy  3ks za 650,- včetně pošty. Při výběru jsem si vzal 1mm. Mají na výběr až do 5mm.

 Když balík došel, byl úhledně zabalený a po rozbalení jsem byl mile překvapen. V balíku černá igelitová taška eshopu, reklamní letáky se vzorníkem barev a 3 kusy "chromové fixy" Ona to tak fixa není, protože hrot je plastový a uvnitř těla "fixy" je kulička pro rozmíchání barvy. Samotný hrot se musí párkrát stisknout - je na pružině - aby do něj tekla barva. Vypadá to jako ty korekční tužky na auto s barvou. 

Ale zpět. Byl jsem mile překvapen, jaký efekt to dělá ihned po zaschnutí cca 5 vteřin. Pak samozřejmě nesahám na barvu jestli je suchá... že... :-) Na papíře to vypadá skoro stejně jako barva od revellu. Barva se nanáší dobře, bez problémů. Dokonce viz fotky, dělá to efekt zrcadla a dá se v odrazu číst. Takže za mě jsem spokojen. Jen asi výdrž nebude tak jak by se dalo čekat. Myslím si, že na takové detaily to vystačí na dlouho. Ovšem asi bych doporučit nechávat "fixu" hrotem vzhůru. Aby se to po případě nezalepilo. Škoda to pak vyhazovat.

Vyzkoušeno na papíře a plastu. Ale po natření drátku nějakou jinou barvou to drží a dělá stejný efekt. Kryvost je 100%

verdikt:

cena / efekt  - za tu cenu je to perfektní. Vřele doporučuji toto si koupit a zkusit 

images--2-.jpg images--5-.jpg  images.jpgimages--4-.jpg