Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zase vagon

8. 12. 2023

 Tak jsem se pustil do stavby dalšího modelu. A to vagonu Gags . No snad bude vagon zase pěkný. Není totiž toho času na modelařinu, jak by si člověk představoval. Takže mám již dost hotového. Avšak někde jsem udělal chybu a rám se mi trošku zkroutil. Jo holt nejsem tak šikovný. Takže postupem času bude i další postup na fotografiích. 

img20231119134251.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

fotogalerie TADY

Tak, je 18. 01. 2024 a já se trošku posunul ve stavbě modelu vagonu. Je to práce zdlouhavá, není na to ani moc času. Takže jsem rád, že jsem udělal aspoň rámy kolem oken a šrouby... No je toho tam mrtě. Nevadí. Aspoň bude vidět práce. Fotogalerii jsem obohatíl třemi fotografiemi. Takže snad se práce na modelu zase rozběhne, nejradši bych už barvil, ale to je ještě nesplnitelné přání. Model jako takový je krásně zpracovaný. Návodné kresby sedí jak prdel na hrnec. Jsem spokojený, Jen moje nešikovnost je vidět. Musím se stále snažit. Takže snad letos postavím aspoň jeden model. 

09.02.2024

Zase jsem se posunul o kousek blíž. Dokonce pomocní brigádníci, kteří jsou na fotkách, tak se činili. I paleťák si dokázali vyrobit. Nějaké ty trubky naložili do vagonu a samotný vagon prošel přestřikem. Líbí se mi jak ten vagon vypadá. Ve fotogalerii jsou fotky postupu. Udělal jsem zase několik chyb. Asi jsem dosáhl svého maxima v preciznosti. Což mě štve. Takže zase bude výzva to nezmrvit. Model je velmi pěkný. Přemýšlím jakou barvu dostane. Zda modrou nebo klasickou hnědou. Dost věcí jsem si zjednodušil. Přeci jen, laici nevidí tam kde je vše zavřené. Ano pro ten pocit by měly být i detaily podvozku. Ovšem na výstavách návštěvníci z řad veřejnosti nehledí pod nápravy. ... Vlastní zkušenost vypozorována na akcích. Tudíž ano jsem lemra líná. 

obrazek-whatsapp--2024-02-09-v-20.35.26_07e0aee9.jpg

 

 

 

 

 

 

16.02.2024

Další pokračování vagonu. Myslím si, že jsem postoupil celkem dobře. Vypadá to, na zdárný konec. Avšak ještě dlouhá cesta ke konci a k možnosti vagon vystavit. Na některé z výstav. 

img20240216090011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

19. 02.2024

Zdárně se blížím ke konci stavby. Vagon asi nechám tak jak je, protože je krásně nastínovaný. To jsem dělal poprvé v životě. A myslím si, že se to i celkem povedlo. Jediné co mi opravdu nejde a asi to bude rukama, je tmelení s následným broušením. Před nástřikem vypadá vše ok, ale pak.. Pak to všecko vyleze a je vidět všecko. To mě sere. Takže se musím opět snažit víc a víc zdokonalit. Model jako takový je dobrý. Nikde nic nechybí a je to vidět, že to dělali profíci. Na internetu jsem našel autora stavby a musím smeknout. Má ten vagon krásnej. Ještě jsem přemýšlel o nějakém popisu, že bych si nechal udělat, Ale takhle ten vagon vypadá zase jinak. Prostě a jasně, mám rád nevšednost. Nebo je to lenost? 

img20240218163707.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19. 02. 2024

Hurá sláva, konec polní tráva... Já dodělal vagon dle svých představ. Model se stavěl luxusně a myslím si, že každý do toho svého dáme něco. Každý staví podle svého což modelům dodává na jedinečnosti. Tenhle vagon se mi líbí. Je to zajímavý kousek do police na stěně. Další budou následovat. V modelu samotném jsem udělal velkou chybu. Blbec jsem slepil střechu a telo vozu. No blbost největší a pak to stříkat bylo utrpení. Povedlo se. Náklad taky bude a možná přibude i nějaká ta figurka na oživení. Napřed jsem si říkal, že nebudu dělat žádnou patinu.. Ale udělal jsem něco jao špínu. Snad se povedlo nasimulovat používaný vůz... Takže sláva, sláva..

img20240219153823.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář