Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karl Gerat 1:25 HOTOVO

26. 2. 2020

FOTOGALERIE


31. 10. 2017 

Zase jsem se pustil do nového projektu. A podle fotek co jsem měl tu čest vidět a prohlížet. To bude práce zase tak na rok. První dojmy ... Model je velice propracovaný a dokonce ve výsledku i pohyblivý. Což asi já dělat nebudu. Mám statické modely.

 

04. 11. 2017

Takže jsem se pustil zase do stavby modelu... Ano je to Karl Gerat s jeho transportními vagony. Stavba probíhá už pár dní. Ale jde to pomalu a k tomu  jsem přestěhoval i své pracoviště. 

img_2224.jpg


13. 11. 2017

Tak jsem se zase kousek posunul ve stavbě modelu Karl Gerat a jeho převozní vagony. Noo. zatím mám opravdu málo na to, abych se mohl chlubit nějakými dalšími foty. Ale budou! Tomu věřte. No a jak stavba jde? No pomalu, ale jistě. Takže pomalu se blížím času, kdy budu vyřezávat pásy... to se FAKT moc netěším. To bu de práce tak na měsíc. No uvidím co a jak půjde.

14. 11. 2017

Tak jsem si dokoupil další "oči" a přesunul svůj koutek do jiné části bytu. Mám tu svůj klid, kde můžu nerušeně tvořit. Zatím se stavba moc neposunula a zastavil jsem se na chybějících šroubech a nýtech. Ty si vyrazím, až mi dojdou raznice. 

 

 


02. 12. 2017

Ahoj,,, jak pokračuji? No konečně mám jednu pohledovou stranu kolejí hotovou. Jo bude to parádní model. Už se těším, až bude kompletní. A ano nejvíc se těším na stavbu obou vagonů. Přece jen je mi to blíž než nějaké dělo. Ikdyž takové, jaké převáželi pomocí vagonů.. Ale zpět  ke stavbě.. Dnes jsem zjistil, že odbojová skupina Xyla se pokusila sabotovat stavbu tím, že nastražili výbušný systém na spoj kolejnic, který ovšem explodoval jen částečně a část tímto jen poničil. Viz fotografie. Ano povedlo se mi udělat i poničenou kolej. Takže paráda. 

img_2419.jpg

 

12. 12. 2017

Blíží se konec roku a já pořád lepím model. 

Jsou to vlastně dva modely, které se pak spojí v jeden. Takže jsem se dostal už k podvozku Karla Gerata. No to je mazec. Koukal jsem trošku dopředu. Pásy budou asi má papírová maturita. Mám všech 32 pogumovaných kol a zatím jedno hnací ozubené kolo. 

Bude to ještě běh na dlouhou trať.

 

17. 12. 2017

Tak jsem zase postoupil ve stavbě modelu. To nejtěžší mne asi čeká a to jsou již zmíněné pásy. Dnes jsem bojoval s dalšími kolečky a koly. Trošku tmelil. Takže mě čeká broušení. 

No a jak to jde? No stavba jde perfektně. Díly na sebe pasují přesně. Jen toho času není tolik, kolik by člověk chtěl.

 

27. 12. 2017

No tak pořád pokračuji. Dělám články pásu. A musím uznat, že mi dávají dost zabrat. 

je jich sice jen 266, ale toho vyřezávání .. to je za trest. Už nikdy žádný tank.Dodělám tenhle model a už jen a jen vlaky, vagony, koleje. Nikdy víc. Vyřezávám to už tři dny. je to mazec. Jako odpočinek jsem dodělal dcerce model letadla a na Geratovi jsem udělal další matičky, boční výztuže atd.

img_2549.jpg

 

30. 12. 2017

Předposlední den v roce 2017 a já makám na pásech.

Už jsem konečně dodělal všechny články a teď začíná ta pravá piplačka se skládáním jednotlivých článků do finální podoby. No ještě práce tak na týden jen na pásech.

Ale pak se stavba snad pohne kupředu.

 

01. 01. 2018

Ahoj všem. Nový rok jsem prospal, a nevadí mi to. Modelařil jsem což je pro mne nejlepší relax. Ale zpátky k modelu. Zatím se již 3 týdny mořím s pásy. Konečně je mám všechny natřeny z vnitřní strany, kde se pás dotýká kol. A dva první články z celkového počtu 266 kusů. No a jak to tak vypadá bude to mazec. Bude to běh na velice dlouhou trať.

 

12. 01. 2018

Po dlouhé době jsem se opět pustil do stavby. Tentokrát jsem dnes spojil všechny články pásu. A bude první testovací osazení pásu na stroj. Snad to bude vycházet, protože jsem napočítal o 4 články pásu navíc na každé straně. Uvidíme. No a v dalších dnech bude probíhat dolepování těch malinkatých částí. 

27. 01. 2018

HURÁ 

pásy jsou na místě a dalo by se říci hotové. Krásně zničené a několikrát opravené. Prostě to je paráda. No posuďte sami.. A můžu se konečně pustit do dalších částí a dílů.

img_2673.jpg  img_2800.jpg

 


28. 01. 2018 

Konečně větší posun na modelu. Začíná se rýsovat vzhled samotného modelu. Což mne velice těší. Stavba jde parádně a nejsou zatím žádné nesrovnalosti či nerovnosti. 

Další kroky budou slepení hlavně kanonu a osazení do stroje. 

 

01. 02. 2018

Takže jsem zase postoupil ve stavbě modelu. Konečně jsou osazeny závěsy moždíře pro převoz pomocí vagonů. Drobotina strašně zdržuje. Výsledek bude stát snad za to. Lepím pro radost. A čím více lepím, tím více mne to baví. Ještě chybí ke kolíkům přilepit řetízky, které to budou jistit. 

20. 02. 2018

Dnes jsem začal zase se stavbou modelu. Teda pokračuji. No jde to pomalu, osazení nýty trvalo celý den a ještě není hotovo. Už se těším, opravdu těším na vagony. Protože tohle je za trest, stavět dělo k vagonům. Jsem si na sebe ušil bič. Fotky postupu stavby jsou na rajčeti. Co víc dodat. Do For Model ani na Morava Open to ještě letos nebude. Takže se na konečný model těšte příští rok. Asi.

23. 02. 2018

Tak jsem zase pokročil a snad už se stavba posune o kus dál.  Nečekal jsem, že bude potřeba tolik nýtů. A tohle ještě není vůbec konec.

28. 02. 2018

Dnes jsem dopoledne dotřel poslední část a vrhnu se konečně na poslední díl tohoto monstra. Pak hurá na vagony. Už se těším až ten model bude celý kompletní a hotový. 


19. 05. 2019

Teda tak dlouho model stagnoval a zase jsem se pustil do práce na tomto modelu. Přeci jen by bylo konečně fajn jej mít hotový. No a co pokračuje jsou maličkosti ,které nejsou na první pohled vidět. Jako například prokleté NÝTY. těch je na modelu snad i 10 000 to je strašné kolik jich musím vyrazit a nalepit. 

 

img_4325.jpg